Zoekplaatje 12 2024

De fotowerkgroep van het Cultuurhistorisch Centrum vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over deze foto. 

 

Deze week plaatsen we nogmaals een gebouw. De werkgroep twijfelt er aan of dit in Ommen heeft gestaan. Dus daarom vragen we weer jullie hulp. Na een brand rest slechts de ruïne van wat eens een werkplaats kan zijn geweest. Zou dit in Ommen hebben kunnen staan, waar en welke functie heeft het gehad?
De werkgroep kreeg op zoekplaatje 2024-11 een drietal reacties, waarvoor hartelijke dank. De heren Oudshoorn, Kuiper en Stokvisch gaven 3 verschillende mogelijkheden op. De heer Stokvisch verwees naar een website waarop een foto van het Jagershuis te vinden is. Het lijkt er inderdaad op dat dit het betreffende huis zou kunnen zijn. Het staat echter in Wehl bij Doetichem en dus niet in Ommen. Het heeft een rijke geschiedenis vanaf 1831 en heeft verschillende functies gehad.

 

Reacties kunnen worden gestuurd naar: info@museum–ommen.nl onder vermelding van het betreffenden zoekplaatje, in de bus worden gedeponeerd bij het Historisch Museum, den Oordt nummer 7 in Ommen of door het invullen van het Contactformulier

Op de donderdagmiddagen tussen 14.00 uur en 16.30 uur bent u van harte welkom op den Oordt nummer 7. Natuurlijk is het fotoarchief altijd in te zien via de Beeldbank en via deze website.